Nieuws

SDG 2: Hoe facility management kan bijdragen aan het verduurzamen van de voedselketen

Profielfoto van Niels Peters
Niels Peters
12 januari 2021 | 1 minuut lezen

In de derde aflevering van de videoproductie 'Doe eens duurzaam!' gaan host Wim Oolbekkink (SDG House Utrechtse Heuvelrug), Ken Giller (professor Plant Production Systems aan Wageningen University) en Bruce Westeneng (founder van BestelBewuster en lid van FMN Expertteam Technologie) het gesprek aan over hoe facility management kan bijdragen aan het creëren van voedselveiligheid, gezonde voeding voor medewerkers en het reduceren van voedselverspilling. Oftewel: hoe draagt FM bij aan het verduurzamen van de voedselketen? Een tal van simpele quick wins worden uitgelegd zodat jij vandaag nog aan de slag kunt met SDG 2: Geen honger!

FM heeft grote invloed op behalen SDG's

Doe eens duurzaam! is dé videoproductie over hoe het facilitaire werkveld kan bijdragen aan het behalen van de 17 SDG’s: de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Facility management heeft op het behalen van de SDG's binnen organisaties een grote invloed, maar dit is vaak onvoldoende doorgedrongen tot de top van organisaties. FMN, Ifmec en SDG House Utrechtse Heuvelrug maken de invloed van FM in deze 17-delige videoproductie (één SDG per aflevering) duidelijk.

Samen maken we het verschil

Hoe is jouw organisatie bezig met SDG 2: Geen honger? Deel onze productie op jouw sociale kanalen voorzien van een gouden tip of praktijkvoorbeeld vanuit jouw organisatie, en gebruik daarbij de hashtag #DoeEensDuurzaam! Zo maken we samen het belang van FM kenbaar binnen ons vakgebied en ver daarbuiten! Wil je écht niks missen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

Lees hier meer over Doe eens duurzaam! en bekijk de afleveringen over SDG 1 en 7!