Podcast

#15: De uitdagingen voor branches en opdrachtgevers

Er moeten nieuwe dienstenpakketten worden bedacht om bedrijven én de juiste ondersteuning naar medewerkers in stand te houden.

1 oktober 2020 | 1 minuut lezen

In deze aflevering van FMN Podcast gaan we in gesprek met de voorzitters van een drietal brancheverenigingen: VENECA (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties), NVB (Nederlandse Veiligheidsbranche) en OSB (Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten). We praten over de situatie op de markt en de uitdagingen en kansen die er wellicht zijn voor aanbiedende partijen en opdrachtgevers.

De wereld is aan het veranderen. We gaan meer thuis werken, vliegen en evenementen organiseren zal op een heel laag pitje blijven en daarnaast zijn er opdrachtgevers die zich niet aan enige code houden. Contracten worden bij veel bedrijven, ook bij de overheid, inkooptechnisch éénzijdig beëindigd of geminimaliseerd. Dat vraagt veel van marktpartijen en de bij hen werkende mensen. De overheid draagt met alle maatregelen bij aan behoud, maar gevreesd moet worden voor het wegvallen van specifieke sectoren en kennis.

Mede door een goede dialoog tussen de markt en opdrachtgevers zullen nieuwe dienstenpakketten – wellicht integraler/meer flexibel/toegespitst op waarde – moeten worden bedacht om bedrijven en de juiste ondersteuning naar medewerkers van organisaties in stand te houden. Niet volgend jaar of over een paar maanden, maar nu!

Gastheer Hans Topée gaat in gesprek met Kees van der Waaij (voorzitter VENECA), Ard van der Steur (voorzitter NVB) en Piet Adema (voorzitter OSB).