FMN Student Awards

Als student heb je meer impact op de ontwikkeling van het vakgebied facility management dan je denkt. Met jouw kennis en onderzoek draag je bij aan de groei van het werkveld en breng je anderen op nieuwe ideeën en inzichten. Met de FMN Student Awards stimuleert FMN innovatief facilitair onderzoek door bachelor- en masterstudenten. Niet alleen om FM vooruit te helpen, maar ook om jouw bijdrage aan deze ontwikkeling te benadrukken.

Wat zijn de FMN Student Awards?

Ieder jaar reikt de Commissie Onderwijs de FMN Student Awards uit. De bachelor- en masterstudent die de meest impactvolle scriptie schreven tijdens hun studie, worden beloond met een award. Op deze manier stimuleert FMN samen met de facilitaire opleidingen in Nederland, waardevol onderzoek door hbo- en wo-studenten. LOOFD, het landelijk overleg opleidingen facilitaire dienstverlening, maken de FMN Student Awards mede mogelijk.

Waarom meedoen?

Een scriptie schrijven is zwoegen. Hoe gaaf zou het zijn als je een prijs zou winnen voor je werk? En dat nog meer mensen binnen de FM-wereld jouw conclusies en aanbevelingen kunnen lezen? Waardering voor je belangrijke bijdrage is overigens niet het enige dat je te wachten staat: er vallen mooie prijzen te winnen met de FMN Student Awards!

Wat kan je winnen?

Winnaars
✔ Deelname, reis en verblijf aan een internationaal FM-congres binnen Europa (bijv. WWEU of EFMC, t.w.v. maximaal € 1.500,-)
✔ Winnaarscertificaat
✔ Gratis FMN-abonnement tot 31 december 2022
✔ Artikel gebaseerd op je scriptie 

Finalisten
✔ Finalistencertificaat
✔ Gratis FMN-abonnement tot 31 december 2022
✔ Artikel gebaseerd op je scriptie 

Hoe gaat het in zijn werk?

In juni start de inschrijving voor de FMN Student Awards 2021. Vanaf dan heb je een paar maanden de tijd om jouw scriptie (beoordeeld met minimaal een 7) in te sturen. Vervolgens is de beoordelingscommissie aan zet. Zij selecteert maximaal drie bachelor- en drie masterstudenten aan de hand van de beoordelingscriteria, managementsamenvattingen en aanmeldformulieren. In oktober maken we de finalisten bekend en buigt de vakjury zich over de scripties. In de tussentijd maken de finalisten samen met FMN een presentatievideo waarin ze hun scriptie presenteren. En dan tot slot: de finale. Tijdens het congres FMN Connect XL maken we het oordeel van de vakjury bekend én mag het publiek stemmen. Het oordeel van de vakjury telt hierbij voor 60% mee, dat van het publiek voor 40%.

Wat zijn de beoordelingscriteria?


1. Het onderzoek levert een bijdrage aan innovatie binnen het vakgebied

Wegingsfactor bij bachelor

40%

Wegingsfactor bij master

25%

2. Er is methodologisch degelijk onderzoek gedaan

10%

25%

3. Het onderzoek getuigt van van omgevingssensitiviteit en contextuele aspecten

20%

15%

4. De eigen analyse geeft richting aan de onderzoeksresultaten

10%

25%

5. Het onderzoek bevat duidelijke en geadresseerde aanbevelingen

10%

5%

6. Het onderzoek getuigt van kritische reflectie en voldoende objectiviteit

10%

5%

Wie wonnen de FMN Student Awards 2020?

Cennet Kumas (bachelor) en Esther Okwe (master) wonnen in 2020 de FMN Student Awards. Cennet overtuigde de vakjury en het publiek van 'FMN Connect XL: Back to school!' met haar scriptie ‘Van social impact naar werkgeluk’. Hierin onderzocht zij wat interne social impact is en hoe social impact op medewerkers van leveranciers van ABN AMRO kan worden bevorderd. Bekijk hier de presentatievideo van Cennet.
Esther schreef de scriptie ‘Assessment of the potential added-value of building information modelling (BIM) for FM’. Zij onderzocht de bijdrage die BIM (Bouwwerk Informatie Model) kan leveren om facility management te verbeteren in de exploitatie- en onderhoudsfase van kantoorgebouwen in Lagos, Nigeria. Esthers presentatievideo bekijk je hier.